Wat gaat er gebeuren? - Bekijk het laatste fosfaatrechten nieuws op Fosfaatstroom.nl

Wat gaat er gebeuren?

02 sep 2021

Op dit moment is er veel goed vee en het vee is ‘duur’. Veel boeren hebben op dit moment fosfaat tekort. Een bijkomende reden is dat de meeste bezwaren rondom de ‘knelgevallenregeling’ zijn afgerond. Veel boeren hebben geen fosfaatrechten toegekend gekregen.

Wat gaat er gebeuren, gaat men fosfaatrechten kopen voor het tekort of gaat er vee verkocht worden? Dit is de vraag die nu speelt in de markt. Verkoop van vee in het laatste deel van het jaar compenseert maar gering, dus is dit de oplossing?

Momenteel is de fosfaatmarkt rustig; de vraag en het aanbod zijn redelijk met elkaar in balans. De prijzen variëren de laatste tijd tussen de € 142,- tot € 148,- per netto kilo.

De verwachting is dat in het laatste deel van het jaar de vraag zal toenemen. In de laatste maanden wordt duidelijk hoeveel fosfaat er precies nodig is om weer voldoende te hebben voor dit jaar. De laatste maanden van het jaar wordt er wat meer ‘reuring’ verwacht.

LBV (plus) interessant voor u?

Nu de LBV (plus) is opengesteld en u overweegt om mee te doen, wilt u uiteraard de afweging maken of deze regeling voor u interessant is, of dat er een betere deal te realiseren is.
De leden van Fosfaatstroom zijn allen onafhankelijke makelaars/gecertificeerde taxateurs, dus u kunt ook voor dit advies bij hen terecht. Bel/mail hen gerust.

Contact opnemen