Fosfaatrechten kopen en verkopen via Fosfaatstroom

Ik wil

Kilo's

Vul hier het aantal gewenste netto kilo's fosfaat in

1 KG =  €0
1 KG =  €0

Euro's* prijsindicatie

Kies uw (voorkeur)makelaar

Fosfaatrechten kopen en verkopen

Wilt u uw melkveehouderij uitbreiden en moet u meer fosfaatrechten kopen? Of wilt u juist uw melkveehouderij (deels) beëindigen en daarom uw fosfaatrechten verkopen? Onze agrarische makelaars bieden ondersteuning bij de koop en verkoop van fosfaatrechten. Zij zorgen voor een eerlijke (ver)koopprijs, een efficiënt aankoopproces en een juiste overdracht van de fosfaatrechten. 

Fosfaatrechten kopen

Sinds 1 januari 2018 is het fosfaatrechtenstelsel ingegaan. Dit betekent dat een melkveehouderij niet meer fosfaat mag produceren dan het aantal fosfaatrechten dat het bezit. Door de invoering van het fosfaatrechtenstelsel kan een melkveehouder over onvoldoende fosfaatrechten beschikken binnen het melkveebedrijf. Dit tekort kunt u opvangen door meer fosfaatrechten te kopen.

Fosfaatrechten verkopen

Wilt u uw fosfaatrechten verkopen, bijvoorbeeld omdat u besluit uw melkveebedrijf (deels) te beëindigen? De makelaars die zijn aangesloten bij De Fosfaatstroom kunnen hierbij helpen. Zij begrijpen dat dit een ingrijpend besluit is in uw leven en dat een dergelijk besluit meer omvat dan alleen de verkoop van de fosfaatrechten. 

Een eerlijke prijs voor uw fosfaatrechten

Het komt nog te vaak voor dat boeren niet juist zijn geïnformeerd over de actuele prijzen van fosfaatrechten. Door de efficiënte samenwerking en de transparante uitwisseling van het aanbod van fosfaatrechten binnen Fosfaatstroom, betaalt u altijd een eerlijke prijs voor de fosfaatrechten. De koop- en verkoopcalculator van Fosfaatstroom geeft de actuele prijs weer van de fosfaatrechten. Hiermee bent u altijd op de hoogte van de juiste prijs. 

Zorg voor een juiste overdracht 

Het verkopen van uw fosfaatrechten vraagt om een zorgvuldige juridische en fiscale afhandeling. Er zijn verschillende aandachtspunten bij de koop- en verkoop van fosfaatrechten, onder andere: 

  • De gevolgen voor uw bedrijfsvoering bij de (ver)koop van de fosfaatrechten;
  • Het juiste moment om uw fosfaatrechten te kopen en verkopen;
  • Welk deel van de fosfaatrechten te leveren is in het lopende jaar;
  • Hoe het werkt met de omzetbelasting;
  • De fiscale gevolgen van de (ver)koop van uw fosfaatrechten. 

Om alles zorgvuldig door te nemen, is het mogelijk om nauw samen te werken met uw accountant of fiscalist. De agrarische makelaars werken met uniforme en juridisch getoetste koopovereenkomsten. De overdracht van de fosfaatrechten via RVO dient u zelf te verzorgen, onze makelaars kunnen u daar uiteraard bij helpen. 

Fosfaatrechten kopen en verkopen via Fosfaatstroom 

De agrarische makelaarskantoren van Fosfaatstroom bemiddelen bij het succesvol aankopen en verkopen van fosfaatrechten. Er wordt een eerlijke prijs betaald, het verkoopproces is transparant, efficiënt en veilig. In een vrijblijvend gesprek adviseren onze agrarische makelaars u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Door de geografische verspreiding van de kantoren door heel Nederland, is er altijd wel een agrarische makelaar bij u in de buurt.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Fosfaatstroom

  • Veilige en transparante (ver)koop 
  • Snelle verwerking van de  transacties 
  • Altijd een makelaar bij u in de buurt

LBV (plus) interessant voor u?

Nu de LBV (plus) is opengesteld en u overweegt om mee te doen, wilt u uiteraard de afweging maken of deze regeling voor u interessant is, of dat er een betere deal te realiseren is.
De leden van Fosfaatstroom zijn allen onafhankelijke makelaars/gecertificeerde taxateurs, dus u kunt ook voor dit advies bij hen terecht. Bel/mail hen gerust.

Contact opnemen