Fosfaatrechten leasen of verleasen via Fosfaatstroom

Fosfaatrechten leasen

Naast het kopen en verkopen van fosfaatrechten, is het ook mogelijk om fosfaatrechten te leasen of verleasen. Fosfaatrechten leasen is aan te raden als u voor een bepaalde tijd fosfaatrechten nodig hebt of juist de fosfaatrechten tijdelijk kan missen. De agrarische makelaars die zijn aangesloten bij Fosfaatstroom kunnen u helpen bij het leasen van fosfaatrechten. 

Waarom fosfaatrechten leasen of verleasen? 

Heeft u een tijdelijk overschot aan fosfaatrechten? Dan kan een ander melkveebedrijf deze fosfaatrechten wellicht goed gebruiken om het tekort aan fosfaatrechten aan te vullen. Bij lease van fosfaatrechten wordt alleen het gebruik van de fosfaatrechten overgedragen, niet het eigendom. De verleaser behoudt dus het eigendom van de fosfaatrechten, wat op fiscaal gebied voordelen kan bieden. De inkomsten van de fosfaatrechten kunnen, indien er voor meerdere jaren wordt geleased, uitgesmeerd worden over deze periode. 

Voorwaarden om fosfaatrechten te leasen

Bij het leasen of verleasen van fosfaatrechten horen een aantal voorwaarden. Net als bij de verkoop van fosfaatrechten, vindt er bij de lease van fosfaatrechten een afroming van 10% plaats. Worden de fosfaatrechten binnen het kalenderjaar teruggegeven aan de verhuurder, dan worden de fosfaatrechten slechts één keer belast met een afroming van 10%. Worden de fosfaatrechten voor meerdere jaren geleased of verleased, dan zal er op het moment van het teruggeven van de rechten nogmaals 10% worden afgeroomd. De afroming komt voor rekening van de verhuurder. Let op: de afroming bedraagt tijdelijk 20%. Lees meer in dit nieuwsbericht.

Meer weten over het leasen of verleasen van fosfaatrechten? Neem contact op met een van onze aangesloten agrarische makelaars, zij vertellen u graag meer. 

LBV (plus) interessant voor u?

Nu de LBV (plus) is opengesteld en u overweegt om mee te doen, wilt u uiteraard de afweging maken of deze regeling voor u interessant is, of dat er een betere deal te realiseren is.
De leden van Fosfaatstroom zijn allen onafhankelijke makelaars/gecertificeerde taxateurs, dus u kunt ook voor dit advies bij hen terecht. Bel/mail hen gerust.

Contact opnemen